New York Moda Haftası , Marka ”Pirelli Icons” adlı sergide efsaneleri ağırlıyor !

PIRELLI İKONLARI NEW YORK MODA HAFTASI’NDA
Ünlü Pirelli Takvimi son 50 yılın ikonik güzellerini seçti. İkon haline gelmiş 130 adet fotoğraftan “The Cal: Pirelli Icons” sergisini oluşturarak New York Moda Haftası nda ziyaretçilere açtı. Bu sergide kimlerin fotoğrafları yok ki. Gisele Bündchen (2006), Cindy Crawford (1994), Alek Wek (1999) ve efsanevi Sophia Loren (2007) bunlardan sadece bazıları.
Moda ve sanat sektörünün marka olarak kabul ettiği Pirelli Takviminin, ”Pirelli Icons” sergisi için Herb Ritts, Steven Meisel, Bruce Weber, Patrick Demarchelier gibi isimlerin katılması arzulandı. Birçok dünya çapında fotoğrafçı tarafından hazırlanmış ve başta Moskova’da The House of Photography, Venedik’deki Palazzo Grassi ve Milano’daki Palazzo Reale ‘de sergilenmiş ve son gösterim ayağı New York olmuş.
Serginin dışında, Pirelli Takviminin fotoğrafları bu yıl Annie Leibovitz tarafından üstlenildi ve her biri kendi alanında marka olmuş kadınlardan seçilerek oluşturuldu. Takvimde Patti Smith, Amy Schumer, Mellody Hobson, Tavi Gevinson, Kathleen Kennedy ve Serena Williams gibi başarılı kadınlara yer verilmiş.
Sergiye katılımın istenen seviyesinden ve dünya çapında getirmiş olduğu yankı doğrultusunda haber olan serginin olağanüstü olduğu konuşulmaya devam ediyor. Adından çok fazla bahsedilen bu takvimin bir sergi ile de dikkatleri üzerine çekmesi gayet doğal siz de takdir edesiniz.